Svi naši skiperi su licencirani a oprema je potpuno nova, renomiranih svetskih proizvođača, izrađena po EU standardima

Često pitanje koje dobijamo od Vas je

“ja nemam opremu za rafting, da li kupujemo od Vas, iznajmljujemo, kako to ide“?

Svu neophodnu opremu za rafting dobijate na korišćenje od nas. Sve što Vi treba da ponesete jeste kupaći kostim ili šorc preko koga ćete obući odelo koje dobijete od nas.

Odelo za rafting se zadužuje pre poslaska na sam spust I vraća po završetku spusta. Sva oprema se pere I dezinfikuje posle svakog korisnika.

Naša oprema je potpuno nova, renomiranih svetskih proizvođača specijalizovanih za izradu ove vrste opreme- HIKO I AQUA. Sva naša oprema je atestirana I uveliko premašuje sve standarde propisane pravilnikom. Bezbednost I sigurnost naših gostiju nam je na prvom mestu.

OPREMU ZA RAFTING ČINI:

 

PRSLUK

obavezan deo opreme. Svi učesnici su obavezni da koriste prsluk prilikom rafting. Prsluk dosta podseća na standardene prsluke koje dobijate prilikom krstarenja brodom ili slično, međutim ovo je prsluk specijalno napravljen za extremne vode i osigurava plovnost odnosno nemoguće je potonuti pri eventualnom ispadanju iz čamca. Napominjemo da su situacije ispadanja iz čamca extremno retke ali moguće.

 

KACIGA

Obavezan deo opreme. Zaštita od eventualnih udaraca u glavu. Napravljene od elastične plastike i postavljene vodootpornim sunđerom. Takođe renomiranih proizvođača. Posedujemo kacige sa nosačima za GO PRO kamere, koje takođe možete iznajmiti od nas ukoliko želite da zabeležite rafting avanturu.

 

NEOPRENSKA ODELA​

Nisu obavezan deo opreme ali savetujemo da ih obučete. Napravljeni su od specijalnog materijala –neoprena.

Štite Vas od hladne vode. Neoprenska odela nisu nepropusna naprotiv ona propuštaju malu količinu vode koja se potom zbog toplote Vašeg tela zagreje i pravi neophodnu izolaciju od hladne Tarske vode.

Dosta naših gostiju po visokim letnjim temperaturama ne želi da oblači odelo i niste obavezni ali mi savetujemo da to učinite. Svakako izbor je Vaš. Posedujemo odela svih dimenzija kao i komplet opremu za decu.

 

OBUĆA

Nisu obavezan deo opreme ali kao i sa odelima mi savetujemo da ih obujete. Takođe napravljenia od neoprena i štite Vaša stopala od hladnoće.

 

ANORAK JAKNE​

Nisu obavezan deo opreme. Jakne koje podsećaju na tzv. šuškavce, štite od extremne hladnoće ili obilne kiše. Koriste se samo u prolećnom/jesenjem period.

 

ČAMCI

Visokokvalitetni čamci od najkvalitetnije gume specijalno napravljeni za brze i extremen vode. Čamci su različitih dimenzija, obično za 6-10 putnika.

 

VESLA STANDARDNA​​

Vesla pomoću kojih upravljate čamcima.

 

NEPROPUSNA VREĆA

Na svakom čamcu je obezbeđena vodootporna vreća u koju možete odložiti svoje stvari. Ipak mi ne savetujemo da na sam spust nosite skupocenosti, takođe ne odgovaramo za eventualni gubitak ili oštećenje mobilnih telefona, kamera ili slično. Ukoliko želite da zabeležite rafting avanturu savetujemo da to uradite GO PRO kamerom koju možete iznajmiti od nas.

Kamere možete iznajmiti na recepciji. cena najma kamere je 15€. Kameru možete montirati na svoju kacigu (ukoliko planirate da iznajmite kameru, prilikom uzimanje opreme iz skiperaja, tražite da Vam daju kacigu koja ima nosač za kameru). U ovom slučaju sami snimate i slikate šta želite.

Druga opcija je kupovina snimaka od nas, odnosno svi naši skiperi na svojim kacigama nose GO PRO kamere kojim snimaju najzanimljivije trenutke, snimke možete posle kupiti na recepciji. cena snimka je 15€.

17 Leader

SKIPERI​​

Svakako najvažniji u celokupnoj rafting avanturi. Ljudi koji brinu I garantuju vašu bezbednost. Svi naši skiperi su prošli obuke I poseduju licence izdane od strane Ministarstva Republike Srpske koji su nadležni za regulaciju ove oblasti turizma.

Takođe većina poseduje I licence izdane od međunarodne rafting federacije.

Molimo Vas da svog skipera bezpogovorno slušate, većina naših skipera je odrasla na obalama Tare I svaki kamen I buk poznaju kao svoj džep.

 

DA LI SE OPREMA PERE?

Da. Sva naša oprema se pere i dezinfikuje. Garantujemo Vam da je sva naša oprema posle svakog korisnika oprana i dezinfikovana.

Nakon što završite rafting, vašu opremu će skiperi oprati prvo u rastvoru obične vode i asepsola / aseptana.

Nakon pranja, sva odeća, oprema, kacige, vesla se dezinfikuje i stavlja na sušenje. Sušenje odela je najbolje u otvorenoj, dobro prozračnoj prostoriji, van domašaja direktnog sunca.

Ukoliko je to nemoguće, odela se suše u prostoriji sa vazdušnim topovima.

Imate pitanje?

Kontaktirajte nas

Imate nedoumicu u vezi aranžmana ili dodatno pitanje, slobodno nas kontaktirajte.