RADNI DANI U RAFTING CENTU RT 25% POPUSTA

Kanjoning je vrsta avanturističke aktivnosti koja je uzela maha tek pre nekoliko godina. Praktikuje se u vodama kanjona koje su hiljadama godina brusile stene i na svom putu pravile bazene, virove, brzake i vodopade. Tiha reka se pretvara u penušavu bitku stene i vode. Nailazimo na niz vodopada, manjih kaskada i brčkanja u plavim virovima. Pogled na ovaj prizor čini jedinstven doživljaj. Ova aktivnost zahteva malo bolju fizičku spremu kao I opremu – neoprensko odelo, čizme, zaštitnu kacigu, sigurnosni prsluk, anorak, vodootporne vreće, sigurnosna užad.

Kanjoning na HRČAVKI i NEVIDIU

Kanjoning je vrsta avanturističke aktivnosti koja je uzela maha tek pre nekoliko godina.

Ova aktivnost zahteva malo bolju fizičku spremu kao i opremu – neoprensko odelo, čizme, zaštitnu kacigu, sigurnosni prsluk, anorak, vodootporne vreće, sigurnosna užad. Opremu obezbeđujemo mi. Od vas tražimo hrabrost i smelost.

Kanjoning zahteva oprez i iskusno vođstvo iskusnih i profesionalnih vodiča.

Organizujemo kanjoning na HRČAVKI i NEVIDIU.

Kanjon Nevidio se nalazi u centralnom delu Crne Gore. Kanjon stanovnici ovog kraja nazivaju i Nevidjbog i to sa pravom jer se reka Komarnica odjednom gubi u čudno uklesani ulaz i postaje nevidljiva ljudskom oku.

Zabačen i sakriven na nepristupačnom terenu dugo je izazivao pažnju i znatiželju ali je bilo malo organizovanih pokušaja da se upozna i istraži. Prvi ozbiljniji pokušaji bili su neuspešni i kanjon je sve do 1965. godine bio poslednji neosvojen kanjon Evrope.

Te godine su članovi P.S.D. Javorak iz Nikšića, iako sa oskudnom opremom, prošli kanjon i predstavili svetu dugo skrivenu, divlji i zapanjujuću lepotu kanjona dugog 2km.

Veći deo kanjona se nalazi u večitoj senci. Zbog, gotovo vertikalnih, stena sunčevi zraci ne mogu da dopru do dna. Širina kanjona na pojedinim mestima je manja od jednog metra, a pojedine delove je moguće proći samo uz pomoć alpinističke opreme.

Prolazak kroz kanjon, u zavisnosti od vodostaja reke, uglavnom organizujemo u julu, avgustu i septembru. Svu neophodnu opremu dobijate od nas.

Kanjon reke Hrčavke koja je najveća pritoka Sutjeske, a nalazi se na planini Zelengori. Čitavom svojom dužinom protiče kroz Nacionalni park Sutjeska.

Kanjon Hrčavke je jedan od najlepših i poslednji osvojen kanjon u Evropi, a poznavaoci kanjoninga tvrde da je jedan od najatraktivnijih. Za posetioce je otvoren 2014. godine.

Kroz kanjon se prolazi savladavanjem niza atraktivnih prepreka, skokova, penjanja uz redovne pauze za odmor i fotografisanje.

Mi preporučujemo ovaj skriveni dragulj koji još uvek nije nadaleko poznat brojnim turistima. Iskoristite priliku da budete među malobrojnim koji su uspeli da osvoje ovaj velelepni kanjon.

Prolazak kroz kanjon, u zavisnosti od vodostaja reke, uglavnom organizujemo u julu, avgustu i septembru. Svu neophodnu opremu dobijate od nas.

Savet. Ponesite ili iznajmite od nas go pro kameru.

Bonus savet. Iako je kanjon Nevido dosta poznatiji, naša preporuka je da se oprobate u kanjoningu Hrčavkom.

Imate pitanje?

Kontaktirajte nas

Imate nedoumicu u vezi aranžmana ili dodatno pitanje, slobodno nas kontaktirajte.

Pozovi
SMS
WhatsApp Chat
Viber