RADNI DANI U RAFTING CENTU RT 25% POPUSTA
Hiking tj. pešačenje je fantastični načini da, pored adrenalinskog raftinga, iskoristite maksimalno svoj odmor u prirodi.

Hiking tj. pešačenje je fantastični načini da, pored adrenalinskog raftinga, iskoristite maksimalno svoj odmor u prirodi. Ovo je savršen načini da prirodu koja nas okružuje istražite na najbolji mogući način.

Put kojim idemo nije uvek poznat i istražen. Staze često ne postoje, a iskusni vodič je obavezan. Međutim, predeli kojima se ne ide često  i koji se prvi put pojavljuju pred vašim očima, su najbolja nagrada za trud.

Savet: udobne cipele (patike ili gležnjače) su obavezne, duge nogavice i rukavi, savetujmo kremu sa zaštitnim faktorom, kačket. Ponesite svoj ili iznajmite go pro kameru od nas.
USPON NA MAGLIĆ

Novo u našoj ponudi. Prošle sezone smo u nekoliko navrata imali priliku da povedemo zainteresovane na usponu na Maglić.
Ukoliko možda niste znali, u pitanju je najviši vrhu u BiH.
Aktivnost nije za svakoga i zahteva dobru fizičku spremnost i ozbiljnu opremu.

Izlet je celodnevan i dosta zahtevan, ali ipak ne morate biti iskusni planinar ni profesionalac. Pratnja iskusnog vodiča je obavezna i molimo vas da ovo shvatite ozbiljno i nipošto ne pokušavate da dođete do vrha sami.

Savet: udobne cipele (patike ili gležnjače) su obavezne, duge nogavice i rukavi, savetujmo kremu sa zaštitnim faktorom, kačket. Ponesite svoj ili iznajmite go pro kameru od nas.

PLANINARSKI BONTON - ZANIMLJIVO

Čuvajmo prirodu, drugu nemamo…

Na svojim planinarskim izletima ćete imati prilku da sretene druge planinare i važno je da znate i nepisana pravila ponašanja.

Planinarske staze su često uske i zahtevaju mimoilaženja ili vraćanja.

 • Planinari koji idu na gore imaju prednost nad onima koji silaze.
 • Pristojno je da se pozdravite sa drugim planinarima i to tako da oni koji se penju prvi treba da pozdrave one koji silaze i tako, simbolično, odaju počast za ostavreni uspeh.
 • ne bacajte otpatke, flaše, omote, plastiku, papire… skupite ih u jednu kesu i ponesite sa sobom do doline ili mesta predviđenog za to.
 • budite tih, ne galamite, ne vičite, ne puštajte glasnu muziku, budite nenametljivi i umereni.
 • ukoliko ložite vatru, to nikako nemojte da radite u šumi, ognjište uvek ogradite kamenom i obavezno ugasite kada krenete dalje
 • ne berite  cveće, samo da bi ga doneli kući gde će uginuti za par dana…zabeležite zauvek prelepu prirodu foto-aparatom
 • tempo hoda uvek prilagodite najslabijem u grupi
 • planinarenje nije takmičenje, u planini jači pomažu slabijima
 • ukoliko naiđete na oštećene table, putokaze, staze..u granicama svojih mogućnosti – popravite
 • ukoliko dobijte pomoć od meštana, koji vas često dočekuju raširenih ruku sa najukusnijim domaćim proizvodima, odužite im se prigodno
 • u slučaju nesreće na planini, pristupi akciji spašavanja, shodno svojim mogućnostima i resursima
 • nikad, nikog nemoj da ostavljaš samog u planini
 • uvek razmeni informacije sa drugim planinarima o svojim daljim pravcima i planovima, ove informacije su od najvitalnijeg značaja u slučaju nesreća na planini.

Ne ostavi ništa osim otisaka stopla, ne ponesi ništa osim utisaka i sećanja, ne ubij ništa osim svog vremena…

Imate pitanje?

Kontaktirajte nas

Imate nedoumicu u vezi aranžmana ili dodatno pitanje, slobodno nas kontaktirajte.

Pozovi
SMS
WhatsApp Chat
Viber