RADNI DANI U RAFTING CENTU RT 25% POPUSTA
Koliko je priroda „moćna“, još jednom možemo videti iz primera Trnovačkog jezera. Naime, ovo jezero ima oblik srca, što je brojnim turistima koji se odluče da ga posete, veoma interesantno.

Trnovačko jezero okružuju planine Maglić, Volujak, Bioč, Vlasulja i Trnovački Durmitor.

Koliko je priroda „moćna“, još jednom možemo videti iz primera Trnovačkog jezera. Naime, ovo jezero ima oblik srca, što je brojnim turistima koji se odluče da ga posete, veoma interesantno. Ovo „srce“ modrozelene boje, dugačko je 825 metara, široko 715 metara, a duboko čak devet metara. Vodom se „napaja“ atmosferskim putem i manjim izvorima.

Ono što je veoma karakteristično je, da je na plitkim zapadnim delom jezera voda bistra, i u tankom sloju bezbojna, a kako jezero postaje dublje, u pravcu istoka, voda postaje sve više zelene boje. Bez uticaja čoveka, u svom vremenu i po prirodi stvari, ovo jezero godinama budi znatiželju kod mnogobrojnih avanturista, koji su željni da testiraju svoje mogućnosti, spremni da se „predaju“ svemu onome što priroda pruža, i uzmu najbolje od nje.

Ukoliko ste ljubitelj pešačenja, Trnovačko jezero može biti pravi izbor za vas, jer se do njega može stići šumskim putem od Tjentišta i katuna na Prijevoru. Dalje od Prijevora se ide stazom kroz suvu jezerinu, a do jezera se može stići za 2 sata hoda.

Imate pitanje?

Kontaktirajte nas

Imate nedoumicu u vezi aranžmana ili dodatno pitanje, slobodno nas kontaktirajte.

Pozovi
SMS
WhatsApp Chat
Viber