1.Dan Petak

Polazak putnika iz Novog Sada ,sa parkinga kod lokomotive u 08:00h. Vožnja prema Beogradu.09:30h Polazak putnika iz Beograda,sa parkinga kod buvljaka,blok 42.Prevoz se obavlja visokopodnim autobusima i minibusevima visoke turističke klase.
Lagana vožnja prema Bijeljini i etno selu Stanišići. Obavljanje neophodnih graničnih formalnosti. Dolazak u etno selo u prepodnevnim časovima. Obilazak autentičnog sela i njegovih lepota-veštačko jezero,Nojeva arka,stanica Podlugovi,veličanstveni hotel Pirg,autentične kolibe…predlažemo da se okrepite i odmorite a pre svega da dobro upijete lepote ovog jedinstvenog mesta.
Nastavak puta prema Sarajevu. Dolazak u poslepodnevnim časovima. Ovde će mo imati priliku da obiđemo čuvenu Baščaršiju,staro kulturno i istorisko jezgro grada. Obićemo Latinski most,mesto gde je „ispaljen prvi hitac u Prvom svetskom ratu“ odnosno mesto atentata na austrougarskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda,kuću Inata,Sebilj,Baščaršisku džamiju, Gazi Husrev begovu džamiju,Safat kulu,Katedralu Isusovog srca,Srpsku sabornu crkvu…slobodno vreme do polaska u kamp.
Nakon što smo se odmorili i okrepili,nastavljamo put ka našem kampu. Dolazak u kamp u večernjim časovima,smeštaj u bungalove a potom sledi večera i zabava uz muziku. Predlažemo da se dobro odmorite jer sutra nas čeka uzbudljiv i dinamičan dan.Noćenje.

2.Dan Subota

Sa prvim jutarnjim zracima videćete i lepote kampa,koje mozda niste uspeli da vidite prilikom dolaska u večernjim satima. Kamp je uređen u etno stilu, sa drvenim bungalovima ,sakrivenim u hladovini drveća koje nas okružuje a nadnesenim na rekom Drinom,koja mirno prolazi pored našeg kampa i poziva vas na druženje svojom kristalno čistom bojom…Ukoliko pogledate malo bolje na samo nekoliko desetina metara videćete mesto Sastavke,gde reka Tara ljubi reku Pivu,čineći Drinu.

Doručak.Sada će te imati priliku da probate specijalitete našeg podneblja. Domaću hranu iz obližnjih sela. Domaću pršutu,uštipke,domaći med,jaja,pite sa sirom…sve ono što će vam dati neophodnu energiju jer avantura zvana rafting,ubrzo počinje…
Nakon doručka,podeliće vam se oprema neophodna za rafting. Svako dobija neoprenska odela,odela koja su specijalno namenjena za duži boravak u vodi i koja će vas zaštiti od hladne vode reke Tare. Cipele tj čizme ,takođe napravljen od neoprena. Prsluke za spasavanje,kao i kacige.
Zatim sledi odlazak, našim džipovima,do Brštanovice,početne tačke ove uzbudljive avanture. Brštanovica se nalazi u Crnoj Gori,oko 25 km od našeg kampa (reka Tara je granična reka između Bosne i Hercegovine i Crne Gore) zbog toga je neophodno da ponesete svoja lična dokumenta,ali ne brinite,ukoliko zaboravite naši ljubazni vodiči su tu da vas podsete na sve formalnosti koje vas čekaju.
Dolazak u Brštanovicu,polaznu tačku ove uzbudljive avanture. Sledi kratak brifing koji će održati naši licencirani skiperi o sigurnosti i pravilima ponašanja na čamcu. Čamci koji se koriste na raftingu su profesionalni čamci koji su napravljeni specijalno za rafting i namenjeni da izdrže razigrane bukove reke Tare.
Na samom raftingu vas očekuje preko 30 uzbudljivih bukova (najpoznatiji su Ćeliije,Borovi,Varda…) koji će vas svojom silinom i brzinom ostaviti bez daha i zbog kojih će te doživeti pravi osećaj avanture i adrenalina.
Duboko vas ohrabrujemo da na sam spust ponesete svoje fotoaparate sa kojim će te zabeležiti oveuzbudljive momente. Ne brinite za sigurnost svojih aparata jer se na svakom čamcu nalaze vodootporne vreće gde ih možete ostaviti.
Ukoliko ste zaboravili da ponesete nešto za piće,slobodno se nagnite nad čamac i zahvatite osvežavajuću vodu reke Tare,jer je njena voda celom dužinom sliva pitka, zbog čega je reka Tara i dobila naziv „suza Evrope“…
Negde na polovini spusta napravićemo pauzu i videti ko ima hrabrosti da prođe „test muškosti“ odnosno da se okupa u ledenim vodama pritoke Tare,u bazenu vodopada čija temperatura iznosi ledenih 5 °C.

Nakon nekih 3-4 sata, koliko traje sam spust dolazimo u podnožje našeg kampa. Sledi razduživanja opreme I topla voda koja će vam posle hladne vode reke Tare neizmerno prijati.

Ručak.Ponovo su na meniju specijaliteti našeg podneblja. Domaća čorba. Teletina ispod sača. Jagnjetina sa ražnja…
Slobodno vreme za odmor da bi povratili snagu od uzbudljive avanture a za one koji još uvek imaju snage na raspolaganju su tereni za mali fudbal,odbojku…

Večera. Kao I do sada domaća hrana,sveža pastrmka,gulaš ili ste možda za mešano meso…?
Sledi druženje uz logorsku vatru i muziku. Savetujemo da obavezno ponesete topliju garederobu, iako su dani veoma topli, noći umeju da nas iznenade svojom hladnoćom…

Noćenje.

3.Dan Nedelja

Doručak. Da li ima potrebe da napominjemo da je hrana ovog podneblja raj za oči ?

Posle doručka slede fakultativni poludnevni izleti (ukoliko želite da idete,a ako ostajete u kampu možete uživati na plaži ispod kampa ili se zabaviti na sportskim terenima ):

 • Ponovni odlazak na rafting  – 30e
 • obilazak nacionalnog parka Sutjeska i prašume Perućice (foto safari,vodopad Skakavac,vidikovac Prijevor) – 30e
 • obilazak kanjona Pive,pivskog jezera i manastira Piva – 20e

*više o svakom od ovih fakultativnih izleta pogledajte pod opcijom izleti.

Nakon povratka sa nekog od ovih izleta,sledi polazak za Srbiju koji je pretviđen u 14h.

Prilikom povratka prvu pauzu će mo napraviti u Višegradu. Prošetaćemo mostom o kome smo nekada davno čitali u knjizi našeg jedinog nobelovca Ive Andrića “ Na Drini ćuprija”. Upoznaćemo se sa mostom,saznaćete ko stoji iza njegove gradnje i kakvu istoriju nam most priča…Obićemo i novoizgradjeni Andrićgrad ili Kamengrad,grad izgrađen po zamisli našeg proslavljenog reditelja Emira Kusturice a u spomen na Ivu Andrića kako mu i samo ime govori…

Sledi obavljanje graničnih formalnosti a zatim i druga pauza na Zlatiboru .Lagana vožnja do Beograda i Novog Sada gde je predvidjen dolazak u kasnim večernjim satima.

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Prevoz autobusima i minibusevima visoke turističke klase
 • Obilaske po programu putovanja
 • Rafting
 • Oprema za rafting po EU standardima
 • Osiguranje svih učesnika na raftingu
 • Prevoz našim vozilima do Brštanovice (početne tačke raftinga)
 • Dva noćenja sa svim pripadajućim taksama (boravišna taksa, taksa za rafting)
 • Navedene obroke u restoranu domaće kuhinje

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Konzumacija pića u kampu
 • Faklutativne izlete

Zainteresovani ste za ovaj aranžman.
Interesuje Vas više informacija vezano za ovaj aranžman?
Popunite formular ispod.

Vaše ime:

Vaše prezime:

Vaša e-pošta

Vaš kontakt telefon

Broj osoba:

Pitanje:

Vaša poruka