Rafting se izvodi gumenim čamcima koji su specijalno rađeni za divlje vode.
To su visoko-kvalitetni čamci kapaciteta 8-10 osoba, kojima upravljaju naši iskusni i licencirani skiperi.

Skiperi su prošli obuku i poseduju certifikate izdate od IRF-a ( International Rafting Federation) i naravno svaki od njih ima nebrojani broj spustova niz Taru. Poznaju svaki kamen i svaki buk na reci, njima je to prvenstveno zadovoljstvo i način života , pa tek onda posao.
Pre svakog polaska niz reku, prvo će mo Vas u jednom kratkom kursu upoznati sa samim programom raftinga i time šta nas čeka na reci, kako se treba ponašati na čamcu i u odredjenim situacijama, a potom zajedno sa Vama krenuti i prepustiti se čarima i uživati u lepotama i zagrljaju ove naše lepotice…

Ali naravno, da bi smo u potpunosti uživali u svemu ovome i da bi jedan ovakav izlet bio ugodan i prvenstveno siguran i bezbedan, potrebna nam je odgovarajuća raft oprema.

U toku letnje turističke sezone temperatura vode iznosi maksimalno 11-12 stepeni i bez kvalitetnih zaštitnih neoprenskih odijela i raft čizama, koje imaju ulogu da Vas greju i štite, taj ugodjaj sigurno ne bi bio kompletan, a kad toj opremi dodamo i zaštitnu kacigu i kvalitetan spasilački prsluk, e onda ste stvarno spremni krenuti i neustrašivo se obrušiti niz Taru i njene uzavrele bukove.
U svakom čamcu nalaze se nepromočive vrećice u koje možete ostaviti fotoaparate i mobilne telefone.

Rafting oprema :
Prsluk – koji je atestiran za brze i divlje vode, koji vas održava na površini u slučaju ispadanja iz čamca
Kaciga – koja je atestirana za divlje vode a svrha joj je da vas zaštiti od mogućih povreda
Neoprenska odela od 5mm – koja imaju funkciju da vas greju tokom raftinga na taj način što upijaju vodu, koju bi onda naša temperatura tela ugrejala i nama pružila ugodan osećaj tokom raftinga
Neoprenske čizmice – koje takođe na isti sistem kao odelo greje nogu i sprečava od eventualnih povrede prilikom izlaska iz čamca i kretanja po obali na pauzama i sl.