O MANASTIRU OSTROG

Manastir Ostrog je u XVII veku osnovao hercegovački mitropolit Vasilije koji je napustio manastir Tvrdoš usled Turske invazije. On je umro na Ostrogu 1671. Godine. Sedam godina kasnije je proglašen svecem i čudotvorcem.  Na mestu gde je preminuo je nikla vinova loza, iako nema zemlje pa se veruje da plod ove vinove loze leči sterilitet i to je samo jedno od mnogih čuda Svetog Vasilija.

Manastir Ostrog se sastoji od Gornjeg i Donjeg manastira. Ugrađen  u veličanstevnu liticu Ostroga, po čemu je kasnije i dobio ime Gornji manastir je mesto gde se događaju čuda. Sastoji se od dve crkve: Vavedenje Presvete Bogorodice, grobnice svetog Vasilija, i crkve Časnog Krsta.

Donji manastir je izgrađen u XIV veku i sastoji se od crkve Svete Torjice, monaških rezidencija i religiozne škole koja je nastala u XVIII veku. I danas se ovde redovno održavaju liturgije, krštenja i venčanja.

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak iz kampa našim vozilima, okvirno vreme polaska 10 časova.

Vozićemo se krivudavim, planinskim putem ka manastiru Ostrog sa kojeg se pruža prelep pogled na okruženje. Stajemo na parkingu kod Donjeg manastira i peške nastavljamo ka Gornjem manastiru gde obilazimo relikvije Svetog Vasilija.

U povratku obilazimo Donji manastir.

Povratak u kamp.

CENA ARANŽMANA 50€

ARANZMAN OBUHVATA:

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • Konzumaciju pića u kampu
  • Fakultativni izleti
  • Individualne troškove

OPŠTE NAPOMENE:

  • Minimalan broj učesnika za realizaciju aranžmana je 4 osobe
  • Satnice u opisu aranžmana nisu fiksne i mogu se menjati zavisno od želje i potreba gostiju
  • Ovaj aranžman se po dogovoru moze kombinovati  ili produziti sa drugim aranzmanima iz naše ponude

Rezervišite aranžman

Vaše ime:

Vaše prezime:

Vaša e-pošta

Vaš kontakt telefon

Broj osoba:

Pitanje:

Vaša poruka